Tuinontwerp

Voedselbos Tuin smakelijk

Tuin smakelijk verzorgt ontwerpen van eetbare tuinen op basis van permacultuur. Tuinen die zowel mooi als productief zijn en tegelijk weinig onderhoud vragen. Een eetbare tuin kan in verschillende stijlen worden aangelegd, van een speels eetbaar bos, tot een moderne meer formele tuin.

Zo werkt het:
Na een bezoek van je tuin en het bespreken van je wensen, maak ik een concept-ontwerp waarop je kunt reageren. De aanvullende opmerkingen en wensen worden verwerkt in het uiteindelijke ontwerp. Deze bestaat uit een tekening en een beplantingsplan waarin ook wordt toegelicht welke van de gebruikte planten eetbaar zijn. Het ontwerp wordt in een persoonlijk gesprek toegelicht. Aan de hand van het ontwerp kun je zelf in de tuin aan de slag (of schakel je eventueel een hovenier in).Voorbeeld ontwerp eetbare permacultuurtuin

Hierboven kun je een voorbeeld van een eetbare tuin ontworpen voor een familie met drie kleine kinderen bekijken. Naast veel snoepfruit is ook gedacht aan plekken voor spel en recreatie. In een bijbehorende omschrijving worden geschikte variëteiten voorgesteld en de beplanting van de kruidlaag gespecificeerd.

permacultuur tuinontwerp

Ook dit ontwerp is voor een gezin met kleine kinderen – naast vooral veel fruit wilden de eigenaren ook een kippenren, een kleine moestuin, een terras achter in de tuin en een haag voor privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *