Cursussen

OPEN DAG  – zondag 24 juni (VOL)

Samen met onze buren  Modderbaard houden we een open dag – een prachtige kans om eens een kijkje te nemen in twee permacultuur-tuinen! Een rondleiding door beide tuinen zal ongeveer een uur duren. De rondleidingen beginnen om 11:00, 12:00, 14:00, 15:00 en 16:00.

LET OP!

Om één en ander in goede banen te kunnen leiden is het wel nodig om je vooraf HIER aan te melden.

Eetbare bostuin –  7 april 2018 (VOL)
Hoe ontwerp je een tuin die productief en mooi tegelijk is? Tijdens deze cursus leer je een eetbare tuin te ontwerpen volgens de principes van de permacultuur. De eetbare bostuin is  een model gebaseerd op het natuurlijke ecosysteem van een bos en er worden fruitbomen, struiken van kleinfruit, vaste groentes, kruiden en zichzelf uitzaaiende eetbare planten gecombineerd tot een zeer productief, ziekteresistent en weinig werk vragend geheel. Het model kan op elke schaal toegepast worden, van een flinke kuip tot een heus “bos”.

Je leert hoe je de beste fruitboom kiest voor jouw eetbare tuin en wat het verschil is tussen brave hendrik en eeuwig moeskool. Wie bezig is met een ontwerp voor zijn eigen tuin, kan een tekening meenemen en kunnen we deze als voorbeeld gebruiken voor een ontwerp.

We bezoeken ook de eetbare bostuin van Tuin smakelijk, een van de oudste in de Benelux.

De cursus duurt van 10.00 tot cca 15.00 uur en wordt gegeven in Yogacentrum “De Tamarinde”, Anthoniusstraat 2, Hengelo (O). De kosten bedragen € 50,- p.p inclusief koffie/thee en lunch en een handout.

Permacultuur moestuin  24 maart 2018 (VOL)
De cursus behandelt het aanleggen van een moestuin, bodemverbetering en het opstellen van een plan. We praten over werkbesparende technieken uit de permacultuur zoals telen in vaste bedden zonder spitten en het gebruik van verschillende soorten mulch. Er wordt uitvoerig ingegaan op het opstellen van een plan voor een moestuin die 365 dagen in het jaar productief is. Ook het gebruik van eenvoudige hulpmiddelen als vliesdoeken en koude bakken wordt behandeld. Verder praten we over het samenstellen van polyculturen van eenjarige groentes. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor mensen die al een moestuin hebben maar eens iets nieuws willen proberen.

De cursus duurt van 10.00 tot cca 15.00 uur en wordt gegeven in Yogacentrum “De Tamarinde”, Anthoniusstraat 2, Hengelo (O). De kosten bedragen € 50,- p.p inclusief koffie/thee en lunch en een handout.

Inlichtingen en aanmeldingen via de mail: info@tuinsmakelijk.nl

of bel 074-24 34 502 / 06-3313 5989

 

4 thoughts on “Cursussen

 1. Marjanne

  Hallo

  zouden jullie mij willen laten weten wanneer er weer een cursus word gehouden mbt permacultuur moestuin? ik hoor graag van jullie 🙂

  mvg Marjanne Jager

  Reply
 2. Pingback: Permacultuur moestuin - Workshop op 23 september - Mijn Keukentuintje

 3. Pingback: Permacultuur moestuin - 23 september - Mijn Keukentuintje

 4. Pingback: Eetbare bostuin - 7 oktober - Mijn Keukentuintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *