Cursussen

PERMACULTUUR MOESTUIN  13 oktober 2018 (VOL)

De cursus behandelt het aanleggen van een moestuin, bodemverbetering en het opstellen van een plan. We praten over werkbesparende technieken uit de permacultuur zoals telen in vaste bedden zonder spitten en het gebruik van verschillende soorten mulch. Er wordt uitvoerig ingegaan op het opstellen van een plan voor een moestuin die 365 dagen in het jaar productief is. Ook het gebruik van eenvoudige hulpmiddelen als vliesdoeken en koude bakken wordt behandeld. Verder praten we over het samenstellen van polyculturen van eenjarige groentes. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor mensen die al een moestuin hebben maar eens iets nieuws willen proberen.

De cursus duurt van 10.00 tot cca 15.00 uur en wordt gegeven in het Kultuurhus Twekkelo, Twekkelerweg 110, 7547 RK Enschede. De kosten bedragen € 60,- p.p inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch en een handout.

EETBARE TUIN ONTWERP – 15 september 2018  STADSBOERDERIJ ALMERE (VOL)

Hoe ontwerp je een tuin die productief, mooi en duurzaam tegelijk is? Tijdens deze interactieve workshop leer je een eetbare tuin te ontwerpen volgens de principes van de permacultuur. De eetbare bostuin is  een model gebaseerd op het natuurlijke ecosysteem van een bos en er worden fruitbomen, struiken van kleinfruit, vaste groentes, kruiden en zichzelf uitzaaiende eetbare planten gecombineerd tot een zeer productief, ziekteresistent en weinig werk vragend geheel. Het model kan op elke schaal toegepast worden, van een flinke kuip tot een heus “bos”.

De cursus duurt van 10.00 tot cca 16.00 uur en wordt gegeven bij STADSBOERDERIJ ALMERE, Kemphaanpad 14, Almere.. De kosten bedragen € 75,- p.p inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch en een handout.

Eetbare bostuin –  7 april 2018 (VOL)
Hoe ontwerp je een tuin die productief en mooi tegelijk is? Tijdens deze cursus leer je een eetbare tuin te ontwerpen volgens de principes van de permacultuur. De eetbare bostuin is  een model gebaseerd op het natuurlijke ecosysteem van een bos en er worden fruitbomen, struiken van kleinfruit, vaste groentes, kruiden en zichzelf uitzaaiende eetbare planten gecombineerd tot een zeer productief, ziekteresistent en weinig werk vragend geheel. Het model kan op elke schaal toegepast worden, van een flinke kuip tot een heus “bos”.

Je leert hoe je de beste fruitboom kiest voor jouw eetbare tuin en wat het verschil is tussen brave hendrik en eeuwig moeskool. Wie bezig is met een ontwerp voor zijn eigen tuin, kan een tekening meenemen en kunnen we deze als voorbeeld gebruiken voor een ontwerp.

We bezoeken ook de eetbare bostuin van Tuin smakelijk, een van de oudste in de Benelux.

Inlichtingen en aanmeldingen via de mail: info@tuinsmakelijk.nl

of bel 074-24 34 502 / 06-3313 5989

 

7 thoughts on “Cursussen

 1. Marjanne

  Hallo

  zouden jullie mij willen laten weten wanneer er weer een cursus word gehouden mbt permacultuur moestuin? ik hoor graag van jullie 🙂

  mvg Marjanne Jager

  Reply
 2. Pingback: Permacultuur moestuin - Workshop op 23 september - Mijn Keukentuintje

 3. Pingback: Permacultuur moestuin - 23 september - Mijn Keukentuintje

 4. Pingback: Eetbare bostuin - 7 oktober - Mijn Keukentuintje

 5. Astrid

  Goedendag,

  komt er na september nog een cursus eetbare tuin ontwerp?
  Zijn er al data bekend?

  Reply
 6. Lex de Soeten

  Hoi Vera

  Doe je de cursus PERMACULTUUR MOESTUIN van 13 oktober 2018 ook in 2019? Dan zijn wij daar al zeer in geïnteresseerd. Zijn de cursusdata voor 2019 al bekend? Of kun je deze laten weten als de data bekend zijn?

  Groetjes van Lex de Soeten en Ellie vogels

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *