Cursussen

2-delige workshop EETBARE TUIN ONTWERP – vrijdag 24 januari en vrijdag 14 februari 2020 (nog 2 plekken)

Hoe ontwerp je een tuin die productief, mooi en duurzaam tegelijk is? Tijdens deze interactieve workshop ga je een eetbare tuin ontwerpen volgens de principes van de permacultuur.

De opzet van de workshop:
DAG 1: In kleine groepjes gaan we aan de slag met een concreet ontwerp en lopen het ontwerpproces door. Naast ontwerpprincipes praten we ook over het kiezen van fruitbomen, bijzondere bessen en vaste groentes.  Het is de bedoeling dat de cursisten hierna voldoende kennis hebben om thuis zelf aan de slag te gaan en een concept-ontwerp te maken.

DAG 2: Tijdens deze dag worden de individuele concept-ontwerpen met elkaar gedeeld en wordt feedback gegeven. Er is gelegenheid om vragen te stellen over alles waar de cursisten tegen aanlopen en van elkaars aanpak te leren.

LET OP: omdat dit een intensieve en interactieve workshop betreft is het aantal plaatsen beperkt!

De workshop duurt beide dagen van 10.00 tot 16.30 uur en wordt gegeven in het Kultuurhus Twekkelo, Twekkelerweg 110, 7547 RK Enschede. De kosten bedragen € 150,- (incl. 21% BTW) p.p inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch en handouts.

PERMACULTUUR MOESTUIN  zaterdag 28 maart 2020

De cursus behandelt het aanleggen van een moestuin, bodemverbetering en het opstellen van een plan. We praten over werkbesparende technieken uit de permacultuur zoals telen in vaste bedden zonder spitten en het gebruik van verschillende soorten mulch. Er wordt uitvoerig ingegaan op het opstellen van een plan voor een moestuin die 365 dagen in het jaar productief is. Ook het gebruik van eenvoudige hulpmiddelen als vliesdoeken en koude bakken wordt behandeld. Verder praten we over het samenstellen van polyculturen van eenjarige groentes. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor mensen die al een moestuin hebben maar eens iets nieuws willen proberen.

De cursus duurt van 10.00 tot cca 16:00 uur en wordt gegeven in het Kultuurhus Twekkelo, Twekkelerweg 110, 7547 RK Enschede. De kosten bedragen € 70,- (incl. BTW) p.p inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch en een handout.

Inlichtingen en aanmeldingen via de mail: info@tuinsmakelijk.nl

of bel 074-24 34 502 / 06-3313 5989

EETBARE BOSTUIN –

Hoe ontwerp je een tuin die productief en mooi tegelijk is? Tijdens deze cursus leer je een eetbare tuin te ontwerpen volgens de principes van de permacultuur. De eetbare bostuin is  een model gebaseerd op het natuurlijke ecosysteem van een bos en er worden fruitbomen, struiken van kleinfruit, vaste groentes, kruiden en zichzelf uitzaaiende eetbare planten gecombineerd tot een zeer productief, ziekteresistent en weinig werk vragend geheel. Het model kan op elke schaal toegepast worden, van een flinke kuip tot een heus “bos”.

Je leert hoe je de beste fruitboom kiest voor jouw eetbare tuin en wat het verschil is tussen brave hendrik en eeuwig moeskool.  Tijdens de cursus brengen we ook een bezoek aan onze eetbare bostuin in Twekkelo (op korte afstand van de cursuslocatie),

De cursus duurt van 10: 00 tot cca 16:00 uur en wordt gegeven in het Kultuurhus Twekkelo, Twekkelerweg 110, 7547 RK Enschede. De kosten bedragen € 65,- (incl. BTW) p.p inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch en een handout.

10 thoughts on “Cursussen

 1. Marjanne

  Hallo

  zouden jullie mij willen laten weten wanneer er weer een cursus word gehouden mbt permacultuur moestuin? ik hoor graag van jullie 🙂

  mvg Marjanne Jager

  Reply
 2. Pingback: Permacultuur moestuin - Workshop op 23 september - Mijn Keukentuintje

 3. Pingback: Permacultuur moestuin - 23 september - Mijn Keukentuintje

 4. Pingback: Eetbare bostuin - 7 oktober - Mijn Keukentuintje

 5. Astrid

  Goedendag,

  komt er na september nog een cursus eetbare tuin ontwerp?
  Zijn er al data bekend?

  Reply
  1. Tuinsmakelijk Post author

   Hallo Louuse, bedankt voor je interesse in een workshop. De volgende staat gepland voor zaterdag 23 maart 2019.

   Reply
 6. Ester

  Goededag, komt er dit jaar misschien nog een 2e cursus permacultuur moestuin? Ik heb sinds kort een moestuin en wil het graag op de permacultuur manier gaan doen maar heb geen idee hoe en waar te beginnen…:$

  Mvg Ester

  Reply
 7. Pingback: Leuke uitstapjes in de maand juli - Mijn Keukentuintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.